Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce nu e bine să mănânci pâine feliată. 5 motive pentru care să nu mai consumi acest produs

De ce nu e bine să mănânci pâine feliată. 5 motive pentru care să nu mai consumi acest produs

Pâinea feliată arată mai bine, fiind tăiată uniform, chiar dacă este un pic mai scumpă. În plus, mulţi aleg să o cumpere din comoditate.

De ce nu e bine să mănânci pâine feliată. 5 motive pentru care să nu mai consumi acest produs
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    03 Oct 2022   •   10:00

Nutriţioniştii atrag însă atenţia că pâinea feliată poate ascunde mici capcane pentru sănătatea noastră.

Un prim motiv este acela că pâinea feliată se va altera mai repede decât o pâine întreagă. Explicaţia este simplă: suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare, potrivit dcnews.ro.

Apoi, având în vedere că este deja tăiat în multe bucăţi, feliile se usucă mai repede. Prin urmare, pâinea trebuie păstrată într-o pungă de pânză. Acolo se întăreşte, aşa că va trebui să o udați cu puțină apă și o puneți în cuptorul cu microunde pentru a-i reda prospeţimea. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Unii oameni preferă să o păstreze într-o pungă de plastic în frigider. Dezavantajul este că o astfel de depozitare nu este potrivită, fiindcă se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu respiră și devine umedă.

În al patrulea rând, trebuie să aveți în vedere și modul în care pâinea a fost feliată. În brutării se folosesc cuțite speciale, care sunt unse cu ulei pentru o tăiere potrivită. Drept urmare, feliile nu se lipesc una de alta și nu se sfărâmă, iar numărul de calorii se va mări din cauza uleiului.

În al cincilea rând, pâinea feliată este mai scumpă decât pâinea obișnuită. În plus, acest produs poate fi periculos pentru sănătate.
 

×
Subiecte în articol: pâine pâine feliată
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close