Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce nu trebuie să vă obligați copilul să mănânce tot din farfurie

De ce nu trebuie să vă obligați copilul să mănânce tot din farfurie

De ce nu trebuie să vă obligați copilul să mănânce tot din farfurie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Mai 2017   •   09:58

Majoritatea părinților își obligă copiii să mănânce tot din farfurie, însă acest lucru i-ar putea stabili în mod negativ comportamentul pentru toată viața, potrivit stirileprotv.ro.

„Mănâncă și carnea din ciorbă, termină toate legumele. S-ar putea să fie de fapt nevoile noastre proiectate pe ei, noi ne simțim împliniți. Nu facem decât să aducem frustrăre în timpul mesei și copilul să aibă o relație deficitară cu mâncarea. Să începă să mănânce chestii pe furiș. Indicat este să fim lângă el și să-i oferim informarțiile despre alimente, dar să-l lăsăm să aibă inițiativă”, a spus psihologul Adina Dumitrescu.

Copilul nu trebuie îndopat, pentru că în educația lor, acest lucru înseamnă hrană pusă permanent la dispoziție. Mai mult, dacă cel mic nu vrea să mănânce tot din farfurie, părinții nu trebuie să îi ofere altceva în schimb, decât la masa următoare.

„Îndoparea copiilor între mese face: 1 - să creeze o repulsie a copilului față de actul alimentării și 2 - să deregleze acel comportament alimentar despre care, repet, se formează în primii 2 ani de viață și copilul rămâne cu o imagine deformată asupra senzației de foame”, a spus medicul primar endocrinolog, Antonela Burlacu.

×
Subiecte în articol: copil
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close