Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De la ce apar bătăturile și care este încălțămintea potrivită pentru vară. Mare atenție la aceste încălțări!

De la ce apar bătăturile și care este încălțămintea potrivită pentru vară. Mare atenție la aceste încălțări!

Câți dintre dumneavoastră nu ați avut măcar o dată în viață bătături? Astăzi vedem de la ce apar și mai ales când e cazul să ne îngrijorăm din cauza lor.

De la ce apar bătăturile și care este încălțămintea potrivită pentru vară. Mare atenție la aceste încălțări!
de Andreea Cigolea    |    12 Aug 2020   •   10:30

Ortopedul Tarek Nazer a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” și care este încălțămintea potrivită pentru vară, dar și de ce ar trebui să mergem desculți de fiecare dată când avem ocazia.

De la ce apar bătăturile 

Bătăturile apar întodeauna de la un punct de sprijin greșit, din cauza unei deformări la nivelul piciorului sau a unei încălțăminte neadecvate. De cele mai multe ori, este vorba despre o încălțăminte neadecvată.

În cazul femeilor vorbim în special de încălțăminte cu toc, care suprasolicită partea anterioară a antepiciorui. Atunci când punem o mare parte din greutatea piciorului pe partea anterioară, automat suprasolicităm zonele respective de sprijin și apar bătăturile. Sunt anumite creme care ajută pielea să revină la forma inițială dar important este să eliminăm cauza. În unele cazuri, este nevoie de analiza mersului. 

Ce pantofi ar trebui să purtăm vara 

- sandale fără toc mare
- încălțăminte joasă
- încălțăminte lată 
- espadrile (bărbați)
- adidași (bărbați)

La bărbați, atunci când apar bătăturile ne gândim mai mult la o problemă mecanică și de sprijin, mai mult decât de încălțăminte. În general, femeilor le apar bătăturile din cauza pantofilor iar la bărbați dacă apar probleme s-ar putea să existe probleme de sprijin și trebuie să ne adresăm medicului. 

Șlapii folosiți pe timp îndelungat irită zona respectivă, și apar probleme la nivelul superficial al pielii. De preferat sunt papucii la care ies toate degetele, nu cei cu plastic între degete. 

Sfat de Sănătate. De la ce apar bătăturile și care este încălțămintea potrivită pentru vară

Mersul pe nisip, foarte benefic

Dacă avem ocazia să mergem la mare ar fi foarte important să încercăm să mergem desculți. Ajută foarte mult ca piciorul să capete o formă mult mai bună, ne ajută să scăpăm și de bătături.

Dacă nu sunt tratate la timp, bătăturile pot fi foarte profunde și atunci tartamentul durează foarte mult, în unele cazuri dificile se poate ajunge chiar și la îndepărtarea zonei respective chirurgical. 

Încălțămintea foarte strânsă dăunează grav sănătății

Când avem o încălțăminte strânsă, ea nu mai permite circulația sângelui în mod normal. În afara faptului că apar tot felul de deformități, cum ar fi degetele de ciocan sau degetele gheară, acestea pot agrava montul. Trebuie să purtăm încălțăminte cât mai largă iar dacă trebuie să purtăm un pantof mai strâns cu toc, este bine să avem la noi încălțăminte de schimb.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close