Antena 3 Actualitate Sănătate Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Cercetătorii au descoperit cauza principală a autismului la copii

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Cercetătorii au descoperit cauza principală a autismului la copii

25 Sep 2017   •   11:57
Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Cercetătorii au descoperit cauza principală a autismului la copii
Sursa foto: FOTO: Pixabay

Cercetătorii sud-coreeni, Huh Jun-Ryeol şi Gloria Choi, profesori care predau în Statele Unite, la Harvard, au publicat un studiu în revista ştiinţifică „Nature” prin care susțin că au descoperit principala cauză a autismului la copii, potrivit libertatea.ro. 

Astfel, ei susțin că un copil se naşte cu autism, din cauza existenței unei bacterii anume în sistemul digestiv al mamei. 

În studiul lor, cercetătorii arată cum un șoarece gestant, care este infectat cu bacteria respectivă, va ajunge să nască un pui cu autism.

Același lucru se întâmplă și în cazul oamenilor. O anumită bacterie care se găseşte în tractul digestiv al mamei, poate conduce la apariţia unor celule, care înfluenţează în mod direct celulele din creierul copilului.

Testele pe şoareci au arătat că în momentul în care bacteria a fost atacată cu antibiotice, puii de şoarece s-au născut sănătoşi, având un comportament normal.

Studiul celor doi profesori, ar putea fi extrem de folositor pe viitor, dacă se dovedeşte că tratamentul cu antibiotice dă rezultate şi în cazul femeilor, ducând la îndepărtarea acelei bacterii.

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close