Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dietă. Slăbește inteligent cu ajutorul lactatelor

Dietă. Slăbește inteligent cu ajutorul lactatelor

Dietă. Slăbește inteligent cu ajutorul lactatelor
Sursa foto: Pixabay
09 Aug 2018   •   15:07

Dietă. Lactatele sunt unele din cele mai consumate alimente, atat in mod obisnuit, cat si in timpul dietelor de slabit.  Ele sunt o sursa foarte buna de proteine, zinc si vitamine B si, de asemenea, sursa principala de calciu, cel care ne mentine oasele puternice si sanatoase.

Dietă. In mai multe studii, s-a aratat ca produsele lactate ar putea ajuta la scaderea in greutate. Un studiu demonstreaza ca acei copii care consuma frecvent lapte au indicele de masa corporala mai mic fata de cei care nu consuma lapte deloc. Alte studii arata ca oamenii care consuma produse lactate au tendinta de a fi mai slabi fata de cei care nu le consuma.

Dietă. Se mai spune ca si calciul din produsele lactate poate ajuta la pierderea in greutate prin ruperea adipocitelor (celule grase). De asemenea, alte componente precum proteinele din zer, acidul linoleic conjugat si aminoacizii pot avea un rol in scaderea in greutate. In alte studii, s-a descoperit ca persoanele cu o dieta de slabit controlata caloric, consumatoare de lactate, au scazut mult mai usor in greutate decat persoanele non-consumatoare de lactate. Mai mult decat atat, consumatorii au pierdut mai mult din circumferinta abdominala, ceea ce reduce foarte mult riscul de boala cardiovasculara sau diabet zaharat de tip 2 etc.

Dietă. Un studiu in care persoane obeze au consumat iaurt fortifiat cu proteine din zer, calciu, vitamina D, probiotice si prebiotice timp de 10 saptamani, de cate doua ori pe zi (cate 250 g), intr-o dieta restrictiv calorica, arata ca acestora li s-a imbunatatit compozitia corporala prin pierdere de masa grasa si s-au imbunatatit parametrii sindromului metabolic. Ce fel de lactate ar trebui sa consumi pentru a accelera scaderea in greutate?

Dietă. Ar trebui sa optezi pentru produsele lactate cu continut mediu de grasime, cum ar fi laptele cu 1,5% grasime sau iaurtul cu 3,5% grasime. Ocazional, poti consuma si iaurtul grecesc cu 10% grasime, deoarece, prin procesul tehnologic pe care acesta il parcurge, devine mai bogat in proteine. De asemenea, intr-o dieta de slabit se poate consuma si branza in cantitate moderata. Branza Cheddar cu cantitate mica de grasimi se gaseste pe piata romaneasca si, de asemenea, se pot consuma si alte branzeturi precum Edam, branza de capra si feta. Branza de vaca este si ea saraca in grasimi, dar nu atat de bogata in calciu. Nu se recomanda branzeturile cu continut foarte scazut de grasimi, ca de exemplu cele cu 0,1%, deoarece lipidele sunt inlocuite de carbohidrati si valoarea calorica creste, scrie slabsaugras.ro.

×
Subiecte în articol: dieta lactate
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close