Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dieta care duce la apariția cancerului. Alimentul  incriminat în etiologia multor tipuri de cancer

Dieta care duce la apariția cancerului. Alimentul  incriminat în etiologia multor tipuri de cancer

Există studii care au demonstrat că un consum ridicat de carne roșie, dar și mâncarea procesată pot duce la apariția cancerului colorectal.

Dieta care duce la apariția cancerului. Alimentul  incriminat în etiologia multor tipuri de cancer
Sursa foto: pexels
de Andreea Cigolea    |    19 Mai 2022   •   08:00

Medicii recomandă un stil de viață echilibrat și reducerea consumului de carne roșie zilnic. 

"După cum ştim, cauzele punctuale ale cancerului nu sunt foarte cunoscute în cea mai mare parte a lor. Unul dintre factorii incriminaţi în apariția cancerului la tineri este schimbarea regimului alimentar. În dieta omului modern, a apărut consumul de carne roşie. Un consum ridicat de carne roşie şi un consum scăzut de fructe şi legume.

 Dieta bogată în carne și în alimente procesate poate duce la cancer colorectal, inclusiv consumul de alcool este incriminat în etiologia mai multor tipuri de cancer.

Viaţa sedentară aduce un risc crescut de cancer. În special la persoanele obeze, riscul de cancer este mult crescut", a explicat chirurgul Victor Ștefănescu la Sfat de Sănătate, de la Antena 3. 

Când este recomandată colonoscopia

Există pacienţii tot mai tineri, care sunt descoperiţi cu cancer colorectal. Asta cu atât mai mult ne obligă să acordăm o atenţie sporită. Trebuie să luăm în seamă micile semne, care ne pot sugera o suferinţă colorectală. 

Cei tineri, de multe ori, sunt priviţi ca nefiind potenţiali pacienţi. Sunt încadraţi în alte patologii benigne, precum hemoroizi sau colon iritabil.

Mai este un test ne ajută să depistăm hemoragiile ocute. Sunt acele sângerări pe care nu le putem vedea. Ele există, iar cu timpul duc la anemie şi oboseală accentuată.

×
Subiecte în articol: cancer alcool carne
Parteneri
Vârsta de pensionare se schimbă! Care sunt cele 3 scenarii
x close