Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dieta care te ajută să îți prelungești viața

Dieta care te ajută să îți prelungești viața

Dieta care te ajută să îți prelungești viața
Sursa foto: Pixabay
24 Aug 2018   •   15:56

Dieta Nutritarian a fost concepută pentru a ne ajuta să pierdem în greutate, iar asta în timp ce prevenim bolile de inimă, diabetul zaharat, unele forme de cancer şi chiar bolile autoimune.

Dieta se bazează pe patru concepte mari:

"Densitatea nutrienţilor" clasifică alimentele în funcţie de conţinutul de nutrienţi şi calorii. Printre cele mai apreciate alimente se numără cruciferele, cum ar fi varza, frunzele de muştar sau varza kale.

"Proporţiile şi combinaţiile de nutrienţi" – conceptul se bazează pe ideea că trebuie să avem un aport echilibrat din toate vitaminele, mineralele şi acizii graşi omega-3 de care are nevoie organismul.

3) "Evitarea toxinelor" este un factor cheie în ziua de astăzi, în care unele alimente conţin substanţe chimice, agenţi cancerigeni şi agenţi infecţioşi ce ne pot pune sănătatea în pericol.

4) "Favorabilitatea hormonală" este un concept care este atent la încărcătură glicemică a alimentelor. Reducerea zaharurilor şi a proteinei animale este recomandată pentru a menţine concentraţii scăzute de hormone în sânge, potrivit csid.ro.

×
Subiecte în articol: dieta slabit kilograme
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close