Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Mihaela Bilic demontează tot ce știam până acum despre slăbit! De câte ori trebuie să mâncăm pe zi!

Dr. Mihaela Bilic demontează tot ce știam până acum despre slăbit! De câte ori trebuie să mâncăm pe zi!

Dr. Mihaela Bilic demontează tot ce știam până acum despre slăbit! De câte ori trebuie să mâncăm pe zi!
10 Apr 2018   •   14:46

Medicul specialist în nutriție Mihaela Bilic ne sfătuiește să mâncăm doar atunci când ne este foame. Nu când “trebuie”, nu în asocierile potrivite, nu când e ora exactă.

“De ce să nu-ți fie foame?”, se întreabă retoric nutriționista. “Am schimbat cu totul semnificația acestui cuvânt. Auzi oameni panicați, spunând : «Vai de mine, mi-e foame!», de parcă le-ar fi pusă viața în pericol. Când ar trebui să fie exact invers. Ar trebui să analizezi de ce mănânci. Dacă nu ți-e foame, de ce mănânci?!”, spune Mihaela Bilic. 

Mihaela Bilic spune că „la primul semnal de foame, ar trebui să mai așteptăm, pentru că organismul nostru a fost «construit» în preistorie, când nu aveam mâncare tot timpul la dispoziție. Primul semnal de foame este pentru a ne aduce aminte că n-ar fi rău ca în intervalul care urmează – o oră-două – să găsim ceva de mâncare”, explică nutriționista.

Informațiile despre mâncat ne debusolează. „Efectiv, noi am uitat cum este să ne mai fie foame și o considerăm ca pe o senzație negativă, de panică”, spune Mihaela Bilic, potrivit unica.ro.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic slabit
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close