Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul electrocutat la Spitalul Colțea vine cu noi acuzații: Ancheta se face fără cei implicați

Medicul electrocutat la Spitalul Colțea vine cu noi acuzații: Ancheta se face fără cei implicați

Medicul electrocutat la Spitalul Colțea vine cu noi acuzații: Ancheta se face fără cei implicați
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    02 Aug 2016   •   14:42

Medicul ORL-ist Marian Stamate, care s-a electrocutat în timpul unei operații pe care o făcea la Spitalul Colțea din Capitală, spune marți, într-o postare pe Facebook, că ancheta în acest caz se face fără audierea celor implicați. 

Mai exact, potrivit medicului, patru persoane implicate în acest caz nu au fost la audierile din ancheta privind accidentul de muncă. 

Este vorba despre ”operatorul principal”, doctorul care a preluat pacientul de la el și a continuat operația, medicul-șef de la Terapie Intensivă, asistenta de anestezie care a fost la operație.

Azi dimineata, ora 9.00 a.m., conducerea Spitalului Colțea a demarat o anchetă internă (comisie condusă de Dr. Dănuț Isacoff) privind episodul accidentului de muncă prin electrocutare cu curenți de înalt voltaj a pacientului operat în 28.07 în blocul operator ORL și a echipei operatorii, după cum urmează: în absența operatorului principal, în absența medicului primar ORL Dr. Dana Vlad care a fost nu doar martor al evenimentelor în mod dierct, dar care a și preluat în mod direct pacientul, finalizând operația de cancer de limbă, fără șefa secției ATI, Dr. Coriu Letiția-Veronica care a coordonat intervenția de acordare a îngrijirilor de sănătate specifice accidentului prin electrocuție deopotrivă pentru echipa operatorie, cât și pentru pacient, fără invitarea asistentei de anestezie prezente la acel moment lângă pacient, s.a.m.d. Încercând să fie prezenta la audieri, dna dr. Dana Vlad a fost scoasă afară din sala respectivă (ca dovadă de profesionalism și determinare în aflarea adevărului pur) de către șeful comisiei desemnate de managerul Anca Lupu, manager pus și menținut în funcție de către ASSMB, subordonată Primăriei Generale a Capitalei”, a scris medicul ORL-ist Marian Stamate, marți, pe pagina de Facebook.

Medicul de la Spitalul Colţea din Capitală, care s-a electrocutat pentru a doua oară, în timpul unei intervenţii chirugicale, a spus de vineri că va da în judecată spitalul, în urma acestor incidente.

Doctorul a fost la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operaţie, din cauza unui aparat defect. Este vorba despre un electrobisturiu, care era folosit în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Procurorii de la Parchetul sectorului 3 s-au autosesizat și deschid dosar penal în cazul medicului electrocutat în sala de operaţie, la Spitalul Colţea. Dosarul este deschis pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă.

 

×
Subiecte în articol: electrocutat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close