Antena 3 Actualitate Sănătate Dr. Radu Zamfir, despre greșeala fatală pe care o fac românii

Dr. Radu Zamfir, despre greșeala fatală pe care o fac românii

30 Aug 2017   •   09:36
Dr. Radu Zamfir, despre greșeala fatală pe care o fac românii

Doctorul Radu Zamfir, medic prima în chirurgie generală la I. C. Fundeni, devenit cunoscut după ce a supraviețuit accidentului aviatic din Apuseni din 2014, a explicat care sunt simptomele care ar trebuie să ne pună în gardă, dar și ce opțiuni de tratament există pentru cancerele digestive.

Printre cele mai frecvente cancere ale aparatului digestiv, în țara noastră, se numără cancerul de colon, cel pancreatic, gastric și hepatic. Cel mai răspândit cancer digestiv este cel colorectal, dar și cel mai responsiv la tratament, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit lui Zamfir, contează momentul când depistezi boala.

„Ideal este să găsești pacientul în etapa cea mai incipientă a bolii, când tumora s-a dezvoltat doar pe mucoasă. Atunci tratamentul e mai simplu, poate fi și endoscopic, o rezecție endoscopică putând rezolva problema. Dar de obicei, la noi în țară, aceste neoplazii sunt găsite în stadii avansate care necesită rezecții de organ, uneori din cauza extinderii la organele învecinate necesitând și rezecții ale metastazelor din alte organe, cum ar fi cele hepatice.
Dar pacienții trebuie convinși că există metode a de a lupt a cu cancerul în toate stadiile bolii. Evident, stadiul cel mai bun e cel în care leziunea poate fi rezolvată chirurgical, dar dacă nu se poate rezeca chirurgical leziunea, există chimioterapie, radioterapie c are tratează aceste extinderi ale neoplaziei”, a explicat chirurgul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close