Antena 3 Actualitate Sănătate Eroul Zilei. Model de performanță în medicina românească

Eroul Zilei. Model de performanță în medicina românească

10 Mai 2019   •   11:57
Eroul Zilei. Model de performanță în medicina românească
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3

Medicul Codruţ Sarafoleanu demonstrează că se poate face performanţă medicală şi în ţara noastră.

Acesta a dezvoltat în cadrul Spitalului ”Sfânta Maria”din Capitală un centru de excelenţă în ORL, fiind unul din cele șase centre speciale din Europa.

Medicii au obţinut 20 de milioane de lei fonduri europene cu ajutorul cărora au reuşit dotarea centrului la standarde de ultima generație.

Centrul are ca priorități explorarea mirosului și patologia somnului.

În plus, a fost extinsă aria domeniilor de cercetare în ultimii ani, fiind singurul loc din România unde se analizează toate patologiile de tip neurologic ale laringelui, iar blocul operator beneficiază de un serviciu de anestezie la cele mai înalte standarde.

„Centrul funcționează din 2016. Este vorba de dezvoltarea infrastructurii de cercetare clinică în cazul nostru. Funcționează într-o clinică a unui spital public și anume, clinica ORL a spitalului ”Sfânta Maria”. (....) Aș nuanța că sforăitul este o problemă de confort. Apneea în somn este deja o problemă de sănătate cu implicații asupra creierului, inimii, tensiunii arteriale, cât și asupra plămânilor. Noi identificăm cauza la acest centru de somnologie, urmând apoi să le propunem pacienților, fie o anumită intervenție chirurgicală, fie în cazurile foarte grave dormitul cu un aparat”, a declarat medicul Codruţ Sarafoleanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close