Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Eşec în lumea medicinei. Un tratament revoluţionar împotriva cancerului a fost oprit după ce a provocat decesul unui pacient

Eşec în lumea medicinei. Un tratament revoluţionar împotriva cancerului a fost oprit după ce a provocat decesul unui pacient

Eşec în lumea medicinei. Un tratament revoluţionar împotriva cancerului a fost oprit după ce a provocat decesul unui pacient
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Sep 2017   •   10:51

Tratamentul dezvoltat de compania franceză Cellectis, numit CAR-T, a fost oprit de organizaţia Food and Drug Administration a Statelor Unite după ce primul pacient căruia i s-a administrat acest tratament a decedat.

CAR-T a abordat cancerul prin utilizarea sistemului imunitar al pacientului, celulele fiind extrase și modificate pentru a purta o nouă genă, apoi reintroduse în corp. 

Potrivit Descopera.ro, terapiile iniţiale aveau rolul de a testa eficienţa tratamentului prin utilizarea celulelor de la un donator şi nu de la pacient. 

În data de 4 septembrie, compania Cellectis a anunţat pierderea unui pacient în vârstă de 78 de ani, care a decedat la opt zile după administrare, chiar din cauza tratamentului.

Aceasta nu este singura companie care a pierdut un pacient în timpul probelor: anul trecut, Juno Therapeutics a fost forţată să oprească tratamentele după decesele mai multor pacienţi. După unele modificări, aceştia au fost lăsaţi să continue testele, care au dus din nou la moartea unor persoane. 

×
Subiecte în articol: medicina tratament pacient esec deces test
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close