Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Florian Bodog: ”Ministerul Sănătății este pe cale să rezolve problema cu vaccinul ROR”

Florian Bodog: ”Ministerul Sănătății este pe cale să rezolve problema cu vaccinul ROR”

Florian Bodog: ”Ministerul Sănătății este pe cale să rezolve problema cu vaccinul ROR”
Sursa foto: Foto: Florian Bodog/ Facebook
16 Mai 2017   •   12:45

Ministerul Sănătăţii a găsit o rezolvare la problema vaccinului ROR. Florian Bodog, ministrul Sănătății, a explicat, marți, că a identificat un stoc de 300.000 de doze care va asigura necesarul României până la sfârşitul anului. 

"Ministerul Sănătăţii este pe cale să rezolve problema cu vaccinul ROR. Am identificat împreună cu firma producătoare un stoc de 300.000 de doze care va asigura necesarul până la sfârşitul acestui an. Suntem în curs de demarare a procesului de achiziţie şi pe lângă cele aproximativ 110.000 de doze care intră în aceste săptămâni vor veni celelalte 300.000 de doze care acoperă necesarul României pe tot anul, în aşa fel încât să putem recupera toate vaccinările antirujeolice care nu s-au făcut şi în acelaşi timp putem să vaccinăm la timp copiii", a declarat ministrul Sănătății la Institutul Clinic Fundeni. 

Bodog a spus că ministerul Sănătăţii va demara şi un acord cadru care va avea o durată de patru ani pentru a asigura continuitate cu vaccin.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close