Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Florian Bodog: ”România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an”

Florian Bodog: ”România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an”

Florian Bodog: ”România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
19 Mai 2017   •   10:31

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârşitul lui 2017. În cursul acestei săptămâni au fost trimise în teritoriu alte 109.000 de doze. 

”Vaccinul ROR a ajuns la Unifarm zilele trecute şi am semnat alaltăieri ordinul. Au fost transmise în teritoriu 109.000 doze. Mai vin cele 10.000 pe care le-am adunat de la depozitele din ţară şi am identificat o cantitate de 300.000 de doze. Între timp şi celălalt producător s-a mobilizat”, a afirmat ministrul Sănătății. 

Bodog a susținut că a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății să repartizeze vaccin antirujeolic în România şi a primit un răspuns favorabil, astfel încât să fie asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an. 

”Am făcut apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să mobilizeze resurse de vaccin în România, pentru că epidemia de rujeolă nu este o epidemie doar a României. Ştim foarte bine că epidemia nu are graniţe. Nu stă la frontiere să-şi prezinte paşaportul. Rujeola poate trece şi în ţările vecine, motiv pentru care s-au mobilizat stocuri alocate altor ţări europene pe care le-au adus spre România şi, noi, în momentul de faţă, suntem în procedură să le achiziţionăm. Aceste doze vor asigura necesarul de vaccin rujeolic al României pentru tot anul”, a spus Florian Bodog. 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close