Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fondatoarea SMURD-ului din Africa, prima întâlnire cu Raed Arafat

Fondatoarea SMURD-ului din Africa, prima întâlnire cu Raed Arafat

Fondatoarea SMURD-ului din Africa, prima întâlnire cu Raed Arafat
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Sep 2015   •   23:43

Două poveşti trase la indigo. Doi oameni care şi-au dedicat viaţa pentru a salva alte vieţi s-au întâlnit faţă în faţă în platoul Antenei 3. 

 
Doctorul Raed Arafat, care a pus bazele sistemului de urgenţă românesc, şi Gabriela Teleman care a sacrificat totul pentru a ajuta oamenii din Namibia. Şi-au spus poveştile şi şi-au împărtăşit planurile de viitor.
 
Sistemul românesc de urgenţă a fost schimbat din temelii de un palestinian, Raed Arafat. Cel din Namibia de o româncă - Gabriela Teleman. Doi oameni care au revoluţionat sistemul pornind de la dorinţa de a salva vieţi.
 
Această nebunie de a salva alţi oameni a pornit de la o cumpănă pe care Gabriela Teleman a fost nevoită să o treacă. Fiica ei a fost grav bolnavă şi a avut nevoie de ajutor. De aici şi până la prima temelie a sistemului de urgenţă african a mai fost doar un pas. Şi-a sacrificat totul. A ipotecat casa şi a mers înainte, nu pentru ea, ci pentru cei care aveau nevoie de ea.
 
Au fost nevoită însă să treacă şi multe obstacole, inclusiv de bariera limbii. Dar nu s-a dat bătută.
 
Obstacole pe care într-o formă sau altă le-a trecut şi Raed Arafat. Şi el la rândul lui a mers mai departe pentru toţi cei care aveau nevoie de sistemul de urgenţă.
 
Acum Gabriela Teleman pune bazele unui spital pentru copii şi pentru bătrâni în Namibia. Pentru ea, pacienţii nu au nume şi nici card, au doar nevoi. Şi nu are de gând să se oprească aici.
 
Cei doi oameni care s-au sacrificat pe ei ca să-i salveze pe ceilalţi s-au privit faţă în faţă pentru prima dată.
 
Cele două poveşti trase la indigo  merg mai departe. Cei doi oameni care fac totul pentru ceilalţi mai au încă multe de făcut.
 

×
Subiecte în articol: SMURD Raed Arafat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close