Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”

Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”

Un fruct gustos, ieftin și la îndemâna oricui poate fi alternativa sănătoasă la o ceașcă de cafea, mai ales atunci când ora nu ne mai permite să consumăm cafeină.

Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”
Sursa foto: colaj Facebook/pixabay.com
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2022   •   20:30

Cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un măr ne dă mai multă energie decât o cafea. Se întâmpla asta datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.

”Știați că?

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mărul este unul dintre cele mai apreciate fructe, iar la noi în țară se găsesc peste 50 de soiuri. Este și unul dintre cele mai ieftine fructe, iar în piață, prețul unui kilogram pornește de la 3-4 lei, astfel că o bucată poate ajunge la 60 de bani.

Merele se consumă cu coajă, în care se găsesc principalele vitamine şi săruri minerale, substanţe care dau un surplus de energie.

Mărul este cunoscut că are o acțiune tonică, diuretică, depurativă și laxativă. De asemenea, el este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, anemie.

Fructul mai energizant ca o ceaşcă de cafea este bogat în fibre, favorizează digestia şi îmbunătăţeşte tensiunea arterială

Fructul mai energizant ca o ceaşcă de cafea este bogat în fibre, "curăţă" toxinele din organism şi ne poate ajuta şi la îmbunătăţirea analizelor de sânge.

Fructul mai energizant ca o ceaşcă de cafea este cunoscut ca unul dintre cele mai gustoase fructe, bogat în multă vitamina C, mai multă decât portocala, şi este prieten cu silueta, tăind deseori pofta de mâncare.

Kiwi, cunoscut şi sub numele de "agrișe chinezești", a fost rebotezat cu numele de astăzi, după numele păsării cu aceeaşi denumire, probabil datorită asemănării ca formă și culoare.

Kiwi este fructul cu cele mai multe substanțe nutritive din categoria fructelor importante şi are mai multă vitamină C decât o portocală.

Cafea Arabica vs. Robusta. Care îți dă un boost mai mare de energie și care e mai aromată și dulce

Aromă, deliciu, energie - acestea sunt principalele cuvinte care ne vin adesea în minte atunci când ne gândim la o ceașcă de cafea prospătă, caldă și care este mai mult decât o simplă băutură.

În lume, există peste 100 de variante de cafea, însă cele mai apreciate și care ajung tot timpul pe mesele oamenilor sunt cele două variante, Arabica și Robusta. 

Între cele două sortimente exotice sunt mari diferențe, inclusiv de gust, deși mulți ar fi tentați să spună, la prima vedere, că sunt la fel.

×
Subiecte în articol: mar mere energie Dan Vodnar

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Se recalculează şi pensiile în plată! Vârsta de pensionare creşte pentru acești români
x close