Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gabriela Firea și Vlad Voiculescu, discuții despre construirea unui nou spital în Capitală

Gabriela Firea și Vlad Voiculescu, discuții despre construirea unui nou spital în Capitală

Gabriela Firea și Vlad Voiculescu, discuții despre construirea unui nou spital în Capitală
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Aug 2016   •   12:58

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, s-a întâlnit cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a discuta despre prioritățile administrației în domeniul sănătății. Principalul proiect ar urma să fie un spital modern pentru București.

”Capitala are nevoie de un Spital Regional la standarde europene! Am decis, împreună cu Ministrul Sănătăţii, demararea discuţiilor privind acest proiect esenţial pentru Bucureşti şi nu numai!

M-am întâlnit cu Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi am discutat pe larg priorităţile actualei administraţii bucureştene şi ale ministerului în domeniul sănătăţii, dar şi modul în care cele două instituţii pot colabora eficient. La discuţii a participat şi directorul ASSMB Emanuel Botnariu.

Am vorbit despre posibilitatea construrii unui Spital Regional în Bucureşti, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală şi în întreaga regiune. Spitalul Regional ar putea fi finanţat din fonduri publice locale şi centrale. Atragerea de fonduri europene suplimentare reprezintă, de asemenea, o soluţie de explorat.

Pe 7 septembrie voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu d-na Comisar European Corina Creţu, împreună cu care voi discuta şi despre realizarea acestui proiect extrem de important pentru bucureşteni. Vom găsi împreună cea mai bună soluţie pentru finanţarea sa” a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Ministerul Sănătăţii încurajează implicarea autorităţilor locale în investiţiile din sistemul sanitar. Vom căuta amplasamentul viitoarei unităţi şi vom pregăti proiectul în paralel cu pregătirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit aceleiași surse.

”L-am informat pe Vlad Voiculescu şi despre inventarul pe care am decis să îl facă toate cele 19 spitale aflate în subordinea Municipalităţii, pentru a afla exact ce dotări sunt urgente, ce reparaţii sunt necesare şi care este nevoia de personal pentru a acoperi nevoile spitalelor. În acest moment, se mai aşteaptă date doar de la 2 spitale ale ASSMB, restul transmiţând deja inventarul solicitat.

Aşa cum s-a aprobat joi în şedinţa Consilliului General, la propunerea Primarului General, ca toate cele 447 cabinete medicale şcolare şi cele 143 cabinete stomatologice din unităţile de învăţământ public preşcolar, şcolar şi universitar din municipiul Bucureşti să fie dotate cu echipament şi personal de specialitate, aşa voi propune şi în şedinţa Consiliului General din septembrie ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB să fie dotate şi modernizate, pentru ca acestea să înceapă să funcţioneze aşa cum trebuie să o facă într-o capitală europeană.

Ministrul sănătăţii a felicitat şi încurajat iniţiativa mea de a realiza un inventar de necesitate în spitalele ASSMB. Voiculescu a accentuat importanţa pregătirii judicioase a oricărui proiect de investiţii şi importantă unei viziuni integrate.

Ministrul Vlad Voiculescu mi-a comunicat că Ministerul lucrează la un nou model cadru al contractului de management care se va încheia între managerul spitalului public şi instituţia care are în subordine spitalul. Am convenit să aibă loc o consultare şi cu specialişti din cadrul ASSMB în cadrul acestui proces.” a mai spus Gabriela Firea.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close