Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Studiu alarmant al Universității Babeș-Bolyai: Gaz radioactiv în școlile și grădinițele din România!

Studiu alarmant al Universității Babeș-Bolyai: Gaz radioactiv în școlile și grădinițele din România!

Studiu alarmant al Universității Babeș-Bolyai: Gaz radioactiv în școlile și grădinițele din România!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Ian 2017   •   10:55

180 de şcoli, grădiniţe şi instituţii publice din Transilvania sunt expuse unor concentraţii periculoase de gaz radioactiv. Avertismentul privind pericolul de iradiere se regăsește într-un studiu al Universității Babeș-Bolyai.

Cercetătorii clujeni au descoperit, după mii de măsurători făcute în zona Ardealului, că oamenii sunt expuși unor concentraţii periculoase de gaz radioactiv, mai precis de radon. Acesta rezultă din dezintegrarea uraniului, ajunge uşor chiar şi în locuinţe şi este cauza cancerelor pulmonare la nefumători şi a unor forme noi de boli pulmonare la copii.

Pănă acum cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au făcut măsurători în aproape jumătate de ţară, iar autorităţile au la dispoziţie doar un an pentru a lua măsurile necesare. Altfel, România ar putea fi sancţionată internaţional.

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, circa 4,3 milioane de oameni mor anual din cauza poluării din interiorul locuinţelor.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close