Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Greșeala pe care o fac românii în timpul postului, dezvăluită de un medic. Ce ar trebui de fapt să mâncăm

Greșeala pe care o fac românii în timpul postului, dezvăluită de un medic. Ce ar trebui de fapt să mâncăm

Greșeala pe care o fac românii în timpul postului, dezvăluită de un medic. Ce ar trebui de fapt să mâncăm
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Dec 2018   •   14:40

Renunţarea la proteine animale timp de şase săptămâni poate avea drept consecinţă un plus de energie mulţumită nutrienţilor din vegetale. Mai mult decât atât, alegerile alimentare corecte pot duce la pierderea în greutate sau la menţinerea unei greutăţi optime. Alegerile neinspirate ne pot aduce kilograme în plus.

„Ce facem noi românii în Post? Păi ne cam îndopăm cu pâine, cornuri şi covrigi, cu diverse produse din soia pe care le găsim uşor în supermarketuri, cu tot felul de zacuşti uleioase şi alte produse care nu duc în final decât la îngrăşare, la tulburări gastroduodenale, care nu slujesc în niciun caz ideii de Post şi de bine.

De cele mai multe ori, produsele de Post, cele pe care le găsim atât de uşor sunt produse care conţin carbohidraţi sau grăsimi. Carbohidraţii sunt în pâine, paste, cornuri, covrigi, iar grăsimile de post sunt uleiurile vegetale şi tot felul de alte produse care conţin ulei“, remarcă dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina stilului de viaţă, potrivit adevarul.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: post Crăciun mancare medic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close