Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Greșeala pe care o fac românii după-amiaza. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci trebuie să produci, ca să ții creierul deștept și în funcțiune"

Greșeala pe care o fac românii după-amiaza. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci trebuie să produci, ca să ții creierul deștept și în funcțiune"

Un obicei pe care românii obișnuiesc să îl practice la prânz, atunci când se simt obosiți, face mai mult rău decât bine, atrage atenția prof. dr. Vlad Ciurea.

Greșeala pe care o fac românii după-amiaza. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci trebuie să produci, ca să ții creierul deștept și în funcțiune"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2022   •   20:00

Mulți dintre noi, atunci când sunt acasă și își permit, obișnuiesc să doarmă la prânz, dacă se simt obosiți.

Totuși, deși practicat pe scară largă, obiceiul nu este tocmai benefic. Mai degrabă, e indicat să ațipim decât să dormim câteva ore în timpul zilei, dacă ne este somn.

De ce nu e bine să dormi după-amiaza

Prof. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg și profesor universitar, a explicat motivul pentru care oamenii nu ar trebui să doarmă mai multe ceasuri, la orele amiezii. Explicația specialistului este una destul de simplă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Medicul susține că vârful productivității creierului uman se află între orele 16:00 și 18:00, iar activitatea cerebrală maximă este între ora 10:00 și prânz, intervale de timp în care nu este indicat să adormim.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Între 16:00 și 18:00 ai un vârf și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept"

”Eu nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 16:00 și 18:00 după-amiaza ai un vârf și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.

Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. 

Este ritmul circadian al corpului, între ora 10:00 și 12:00 este activitatea maximă, cerebrală, și între 16:00 și 18:00 după-amiaza este la fel”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, în podcastul lui Mihai Morar de pe Youtube.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea greseala somn
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close