Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune

Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune

Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Noi 2016   •   09:45

Autoritatea sanitară veterinară din Ungaria a cerut sacrificarea tuturor păsărilor din imediata vecinătate a focarelor de gripă aviară din localităţile Bugac şi Kiskunmajsa, în judeţul Bacs-Kiskun din sudul ţării, după ce s-au descoperit mai multe cazuri de gripă aviară în unele ţări din Europa, transmit Xinhua, MTI şi DPA.

Fermierii vor primi compensaţii pentru cele câteva mii de păsări care vor fi sacrificate pe o rază de un kilometru de ferma din Kiskunmajsa unde a fost detectat virusul H5N8.

Marţi, Autoritatea sanitară veterinară din Ungaria a cerut fermelor de păsări din trei judeţe să ţină păsările închise după descoperirea mai multor cazuri de gripă aviară în unele ţări din Europa. Măsura preventivă, care vizează judeţele Bekes, Bacs-Kiskunand şi Csongrad, de la graniţa Ungariei cu România, este destinată reducerii şanselor ca păsările domestice din aceste judeţe să intre în contact cu păsările sălbatice. Măsuri similare pentru protejarea păsărilor au fost adoptate în Germania, Austria, Olanda, Franţa, Polonia, Danemarca, Croaţia şi Elveţia.

Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), epidemia de gripă aviară a început în urmă cu două luni şi va continua să ameninţe UE până în primăvara anului viitor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gripa gripa aviara virus pasari Europa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close