Antena 3 CNN Actualitate Sănătate I s-a refuzat testul Papanicolau pe motiv că este prea tânără să aibă cancer. La 25 de ani a murit de cancer de col uterin

I s-a refuzat testul Papanicolau pe motiv că este prea tânără să aibă cancer. La 25 de ani a murit de cancer de col uterin

I s-a refuzat testul Papanicolau pe motiv că este prea tânără să aibă cancer. La 25 de ani a murit de cancer de col uterin
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
11 Ian 2017   •   21:15

Familia unei tinere care a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, la doar 21 de ani, susține că aceasta a cerut în mod repetat să i se facă testul Papanicolau, însă medicii au refuzat-o pe motiv că este prea tânără să aibă cancer, scrie Daily Mail.

Amber Rose Cliff a mers la medicul ei de familie din Sunderland de peste 20 de ori plângându-se că are sângerări severe și că nu se simte bine.

Acolo a cerut să i se facă testul Papanicolau, însă a fost refuzată pentru că, în Marea Britanie, acest tip de test este făcut cu precădere femeilor cu vârsta de peste 25 de ani.

După trei ani, Amber s-a internat într-un spital din Washington, SUA, unde și-a făcut testul și a aflat astfel că suferă de cancer de col uterin de mai mulți ani.

In ciuda ședințelor de chimioterapie și radioterapie, Amber a murit patru ani mai târziu, la vârsta de 25 de ani.

Acum, familia tinerei face eforturi ca tinerele de până în 25 de ani să aibe acces la testul Papanicolau, care poate descoperi cancerul în formele sale incipiente.

×
Subiecte în articol: cancer de col uterin cancer
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close