Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ierburile extraordinare pentru organismul nostru. Au efect antiviral și ne apară de boli

Ierburile extraordinare pentru organismul nostru. Au efect antiviral și ne apară de boli

Ceaiurile din anumite ierburi sau consumate în stare naturală sunt folosite de sute de ani în prevenția bolilor sau chiar vindecarea anumitor afecțiuni. 

Ierburile extraordinare pentru organismul nostru. Au efect antiviral și ne apară de boli
de Andreea Cigolea    |    09 Aug 2020   •   16:03

Datorită concentrației de compuși vegetali puternici, multe plante au activitate antivirală puternică și ajută la ameliorarea anumitor boli cu ajutorul medicinei naturiste.

1. Oregano

Uleiul de oregano și carvacrolul s-au dovedit că prezintă activitate antivirală împotriva virusului herpes simplex tip 1, rotavirus și virusul sincțial respirator, care provoacă infecții respiratorii.

2. Salvie

poate lupta cu virusul HIV.  Extractul de salvie a inhibat în mod semnificativ activitatea HIV împiedicând virusul să intre în celulele țintă. Salvia a fost, de asemenea, dovedit că combate HSV-1 și Indiana veziculovirus, care infectează animale de fermă precum cai, vaci și porci.

3. Busuioc

S-a dovedit că ajută la creșterea imunității, ceea ce poate ajuta la combaterea infecțiilor virale.

4. Fenicul

Uleiul esențial de fenicul are efecte antivirale puternice împotriva virusurilor herpetice. Feniculul poate să impulsioneze sistemul imunitar și să scadă inflamația, care poate ajuta la combaterea infecțiilor virale.

5. Usturoi

Poate avea activitate antivirală împotriva gripei A și B, HIV, HSV-1, pneumonie virală și rinovirus, care provoacă răceala comună.

6. Roiniță

Are efecte antivirale împotriva gripei aviare, virusurilor herpetice, HIV-1 și enterovirusului 71, care pot provoca infecții severe la sugari și copii.

7. Mentă 

Cunoscută ca având calități antivirale puternice și se adaugă în mod obișnuit la ceaiuri, extracte și tincturi menite să trateze în mod natural infecțiile virale

8. Rozmarin

Acidul oleanolic ajută la virusurile herpetice, HIV, gripei și hepatitei. În plus, extractul de rozmarin a demonstrat efecte antivirale împotriva virusurilor herpetice și hepatitei A, care afectează ficatul.

9. Soc

Sucul concentrat de soc a suprimat replicarea virusului gripal și a stimulat răspunsul sistemului imunitar.

10. Ghimbir

Extractul de ghimbir are efecte antivirale împotriva gripei aviare, RSV și calicivirusului felin, care este comparabil cu norovirusul uman. În plus, s-a descoperit că compuși specifici din ghimbir, cum ar fi gingerolii și zingerona, inhibă replicarea virală și împiedică virusurile să intre în celulele gazdă.

×
Subiecte în articol: mentă antiviral boli HIV

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Anton Hadăr, după negocierile cu Guvernul: "Am primit o ofertă mai bună"
x close