Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul pe care este bine să îl consumăm zilnic. Prof. dr. Irinel Popescu: ”În rest, trebuie să variem!”

Alimentul pe care este bine să îl consumăm zilnic. Prof. dr. Irinel Popescu: ”În rest, trebuie să variem!”

Celebrul medic, Irinel Popescu, a vorbit despre un aliment extrem de benefic pentru organism, care ar trebui mâncat zilnic. ”În rest, este bine să variem”.

Alimentul pe care este bine să îl consumăm zilnic. Prof. dr. Irinel Popescu: ”În rest, trebuie să variem!”
Sursa foto: Facebook / Irinel Popescu
de Laura Dinu    |    11 Mar 2023   •   08:00

”Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese.  

Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine. Aș face o recomandare: să schimbăm fructele, adică să nu mâncăm doar afine, de exemplu.  

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cauza care duce la cancer: ”Vă rog, nu lăsați pe mâine!”

Mere putem mânca zilnic, dar alte fructe este bine să variem. Să mai rotim fructele și legumele. Fiecare aduce un beneficiu și nu recomand să rămânem doar, de exemplu, la broccoli. Mai variem”, a explicat Irinel Popescu în podcastul lui Cătălin Măruță.  

Reputat chirurg și eminent profesor, academicianul Irinel Popescu a vorbit și despre usturoi, care este extrem de benefic pentru organismul nostru.  

”Usturoiul are multe acțiuni pozitive. Este foarte „neplăcut” social, dar este foarte bun pentru vasele de sânge și altele”, a spun academicianul. 

×
Subiecte în articol: Irinel Popescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close