Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre banane și cancerul de piele

Legătura dintre banane și cancerul de piele

Legătura dintre banane și cancerul de piele
Sursa foto: foto: pixabay.com
15 Mar 2016   •   22:24

Bananele sunt fructe care, în ciuda unui indice glicemic mai mare în comparație cu alte alimente, sunt extrem de sănătoase.

Sursă importantă de potasiu, bananele ne dau energia de care avem nevoie zilnic, iar consumul lor regulat ne ajută să ne ținem sub control tensiunea arterială. Potasiul conținut de banane este extrem de bun, de asemenea, pentru sistemul osos. Consumate în special de femei, bananele pot preveni boli grave cum ar fi osteoporoza.

Se știe faptul că două banane ne ajută să facem față unui antrenament de o oră și jumătate: sunt tonice și mineralizante și conțin trei tipuri de zahăr: zaharoză, fructoză și glucoză. Aceste fructe mai sunt bogate în triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, unul dintre hormonii fericirii, care ne ajută să combatem despresia.

Pe lângă toate aceste beneficii aduse sănătății, bananele sunt extrem de utile pentru oameni de știință în cercetare. Experții au descoperit că o enzimă pe care o conține coaja de banană se află și în pielea umană. Informațiile i-au ajutat pe specialiști să stabilească o legătură cu cancerul de piele, datorită căreia, pe viitor, ar putea fi eliminată biopsia. Așadar, această descoperire științifică ar putea duce la găsirea unei metode noi și non-invazive de detectare a cancerului de piele, iar biopisa pielii ar putea fi eliminată din seria de analize necesare pentru cancerul de piele.

Continuarea, pe unica.ro.

×
Subiecte în articol: banane cancer de piele
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close