Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre depresie și cancer. Cât de grav ne poate afecta starea de spirit sănătatea

Legătura dintre depresie și cancer. Cât de grav ne poate afecta starea de spirit sănătatea

Legătura dintre depresie și cancer. Cât de grav ne poate afecta starea de spirit sănătatea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Ian 2017   •   11:50

Persoanele depresive sau anxioase ar putea fi mai susceptibile să moară de anumite tipuri de cancer, potrivit unui studiu dat publicităţii joi, relatează AFP.

Analiza istoricului a peste 160.000 de adulţi din Anglia şi Ţara Galilor arată că persoanele care au recunoscut că suferă din punct de vedere psihic au murit în proporţie mai mare de leucemie, cancer de prostată sau al sistemului digestiv (colon, pancreas sau esofag).

Cercetătorii subliniază totuşi că este vorba despre o concluzie statistică, care nu înseamnă neapărat că există o legătură de tip cauză-efect între starea psihică şi cancer.

Aceste rezultate se adaugă însă numeroaselor indicii privind existenţa unei interacţiuni între sănătatea psihică şi cea mentală, se menţionează în articol, publicat în revista British Medical Journal (BMJ).

Cercetătorii au arătat deja că simptomele de depresie şi anxietate sunt asociate cu un risc mai ridicat de boli cardiovasculare.

Este un lucru cunoscut de altfel că persoanele depresive au mai mult tendinţa de a fuma, a bea şi de a deveni obeze, trei factori de risc pentru cancer.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: depresie cancer leucemie leucemie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close