
Când sunt preparate, enzimele din hrean se combină cu glucozinolații și se descompun în compuși benefici din punct de vedere nutrițional.
Tipul și cantitatea de glucozinolat variază în funcție de mărimea și calitatea rădăcinii de hrean.
Singrina este utilă în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului. Peroxidaza, o altă enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.
Hreanul are efect colagog. Contribuie la contractarea vezicii biliare și evacuarea bilei, un aspect cheie al procesului digestiv care ajută la menținerea întregului sistem sănătos.
Nivelurile ridicate de sulf ale hreanului ajută la curățarea sinusurilor și la îndepărtarea mucusului. În plus, biocompușii din hrean pot ajuta la circulația facială și pot favoriza drenajul.
Mai mult, hreanul este bogat în nutrienți: Calciu, Fibră dietetică, Folat, Mangan, Magneziu, Potasiu, Vitamina C și Zinc.