x close

Leguma care combate bolile ce omoară cei mai mulţi români

24 Noi 2018   •   19:14
Leguma care combate bolile ce omoară cei mai mulţi români Foto: pixabay.com

ceapa este folosită ca ingredient în numeroase rețete culinare, însă nutriționiștii susțin că cel mai bine e să o consumați crudă.

Boli de inimă - Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice regăsite în ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine.

Cancer - Riscul de cancer de sân este considerabil redus în cazul femeilor care au un consum ridicat de ceapă şi usturoi.

Diabet - Două studii independente făcute de spitalele universitare ale unor facultăţi de medicină din India arată că un consum zilnic semnificativ de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul.

Osteoporoză - Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase, potrivit doctorulzilei.ro.

Parteneri
Parteneri
sati