Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lipsa sportului poate crește riscul de depresie

Lipsa sportului poate crește riscul de depresie

Lipsa sportului poate crește riscul de depresie
31 Mar 2018   •   13:15

Este cunoscut faptul că exercițiul fizic este benefic atât sănătății corpului, cât și sănătății mentale. Cu toate acestea, cum afectează lipsa sportului sănătatea mentală, este un subiect mai puțin discutat.  

Un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, a analizat cum oprirea exerciților ne afectează mintea și legătura cu stările depresive. În acest studiu au participat 152 de adulți, dintre care 50 erau femei, și toți participanții făceau sport de cel puțin trei ori pe săptămână, minim 30 de minute, înainte de începerea studiului. Impactul lipsei de sport a fost simțit aproape imediat de unii participanți. Bernhard Băune, psihiatru, și coordonatorul studiului a declarat: „În unele cazuri, încetarea exercițiului a indus creșteri semnificative în simptomele depresive după doar trei zile. Alte studii au arătat că simptomele depresive ale oamenilor au crescut după prima sau a doua săptamână, ceea ce este de asemenea destul de rapid după oprirea exercițiului. "

Raportul a dezvăluit faptul că exercițiile fizice sunt necesare pentru o viață sănătoasă atât fizică, cât și mentală, iar conform rezultatelor, femeile sunt mai predispuse la simptomele depresive decât bărbații, în lipsa sportului. Cercetătorii au menționat că acestă legătură trebuie studiată mai îndeaproape, din cauza faptului că numărul lor de participanți a fost unul destul de mic.  

Sursă: The Independent  

×
Subiecte în articol: sport depresie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close