Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lista medicamentelor care lipsesc în România

Lista medicamentelor care lipsesc în România

Lista medicamentelor care lipsesc în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Aug 2017   •   16:26

Alessandra Stoicescu a prezentat în exclusivitate în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, lista medicamentelor care lipsesc în România. Peste 600 de medicamente au fost retrase în acest an, din motive comerciale. 

Pe de altă parte, Coralina Kreyer, de la Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente, a explicat faptul că această criză a medicamentelor s-a accentuat în România în anul 2015.

„Nu am dori să alarmăm populația deja preocupată de multiple probleme în această țară. Criza medicamentelor este o criză veche, este o criză care s-a instalat de mulți ani. A devenit acută începând cu anul 2015, cu instituirea unei politici de preț care a plasat România la cel mai jos nivel dintr-un cos de 12 țări europene”, a explicat Coralina Kreyer, Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

„Din 2015 până în prezent, au fost retrase de pe piață în jur de 1.800 de medicamente, iar la momentul actual există un potențial de retragere de peste 2.000 de medicamente, motivul fiind din rațiuni comerciale”, a mai precizat Coralina Kreyer.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania a remis un comunicat în care precizează că „Plata simultană de impozit pe cifra de afaceri, mascat prin taxa clawback, şi de impozit pe profit, la care sunt obligate fabricile de medicamente din România, începând din anul 2009, este singura cauză pentru care dispar medicamentele fabricate în ţară”.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close