Marea atenție! Alimentul care te poate trimite direct la spital, cu boli grave

de S.T.    |    27 Mar 2017   •   08:55
Marea atenție! Alimentul care te poate trimite direct la spital, cu boli grave Foto: pixabay.com

Croissant cu cremă de caise făcută în laboratorul de chimie sau cornuri cu ciocolată în compoziţia cărora se află multe substanţe folosite în industria cosmetică.

Românii consumă astfel de produse în fiecare zi, fără să-şi dea seama că banalul croissant îi poate trimite direct la spital, cu boli grave.

Specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor au studiat piaţa românească şi au descoperit că peste 90% dintre produse au cel puţin două substanţe nocive pentru organism.

Nouă din zece croissanturi de pe piaţă au în compoziţie conservanţi, iar 75% conţin între 5 şi 10 aditivi alimentari. Zahărul este şi el din belşug. Cam cinci linguriţe într-un singur corn umplut.

În compoziţia croissantului se găseşte inclusiv glicerină, un compus folosit de regulă în fabricarea produselor cosmetice. Este folosită pentru a-i da textura pufoasă.

Toţi aceşti compuşi, spun specialiştii, pot duce, pe termen lung, la diabet, dereglări hormonale severe, boli de inimă şi chiar pericol de accident vascular cerebral.

x close