Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Măsuri dure împotriva doctorilor şi părinţilor care se opun vaccinării. Medicii şi-ar putea pierde dreptul de a profesa

Măsuri dure împotriva doctorilor şi părinţilor care se opun vaccinării. Medicii şi-ar putea pierde dreptul de a profesa

Măsuri dure împotriva doctorilor şi părinţilor care se opun vaccinării. Medicii şi-ar putea pierde dreptul de a profesa
Sursa foto: Foto: baobae.com
08 Sep 2015   •   13:09

Ministerul Sănătății pregătește un set de măsuri dure pentru părinții care nu-și vaccinează copiii și pentru medicii care sunt împotriva campaniilor de vaccinare. Printre altele, Ministerul Sănătății vrea să-i ia dreptul de a profesa medicului care este împotriva vaccinării, scrie greatnews.ro.

Proiectul de măsuri a apărut după ce coordonatorii sistemului sanitar public au primit date îngrijorătoare. Mai exact, studiile arată că rata vaccinării a scăzut în unele orașe mari din țară chiar și sub 68%, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca aceasta să treacă bine de 90%.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor ca toții copiii care nu sunt vaccinați să nu aibă acces la grădiniță, școli sau alte locuri de adunare pentru cei mici. De asemenea, toți copiii se vor putea înscrie la aceste instituții doar după ce vor prezenta o fișă care să demonstreze ca au fost vaccinați. Se mai ia în calcul și ca părinții care nu-și vaccinează copiii să fie amendați.

Citiţi mai mult pe greatnews.ro.

×
Subiecte în articol: vaccin doctori
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close