Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii intră în grevă generală. Peste 75.000 de doctori încep luni protestele

Medicii intră în grevă generală. Peste 75.000 de doctori încep luni protestele

Medicii intră în grevă generală. Peste 75.000 de doctori încep luni protestele
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2016   •   19:09

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar vor intra, de luni, în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, a declarat vineri prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, potrivit News.ro.

”Încă nu am ajuns la niciun numitor comun cu oficialităţile, prin urmare în jur de 75.000 de persoane din sănătate, medici, asistenţi, toate categoriile profesionale, intră de luni în grevă generală”, a spus Marius Sepi.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că, la discuţiile care au avut loc vineri, le-au transmis  liderilor Federaţiei Sanitas că se caută soluţii soluţii pentru ca veniturile din sistemul sanitar să fie cât mai aproape de un nivel corespunzător, iar luni a fost programată o nouă întâlnire.

”Ministrul Sănătăţii s-a declarat deschis la dialog şi la identificarea de soluţii pentru ca veniturile din sistemul sanitar să fie cât mai aproape de un nivel corespunzător, conform importanţei si complexităţii activităţii personalului care lucrează în sectorul sanitar. Deja s-au făcut paşi pentru corectarea unor situaţii punctuale. Pe viitor vor fi avute în vedere salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonanţele 20/2016 şi 43/2016 privind salarizarea bugetarilor”, arată Ministerul Sănătăţii.

Sindicatele din Sănătate sunt nemulţumite pentru că personalul TESA şi funcţionarii publici, medicina şcolară şi asistenţa socială nu au primit majorări salariale pentru intermediul OUG 20 şi OUG 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Soluţia propusă de sindicate a fost de includere a modificărilor în ordonanţă atunci când va fi dezbătută în Parlament. 

×
Subiecte în articol: sindicalisti sanitas grevă proteste
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close