Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii trag un semnal de alarmă. Lipsa acestei vitamine duce la apariţia unor boli extrem de grave

Medicii trag un semnal de alarmă. Lipsa acestei vitamine duce la apariţia unor boli extrem de grave

Medicii trag un semnal de alarmă. Lipsa acestei vitamine duce la apariţia unor boli extrem de grave
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Noi 2017   •   19:46

Vitamina D influenţează peste 200 de gene, inclusiv cele asociate cu cancerul şi cu bolile sistemului imunitar, precum scleroza în plăci, potrivit ultimelor descoperiri ale specialiştilor în domeniu, care demonstrează cât de gravă poate deveni carenţa de vitamina D în organism.

”Studiul nostru demonstrează într-un fel destul de dramatic influenţa largă pe care vitamina D o exercită asupra stării de sănătate”, a declarat Andreas Heger, coordonatorul acestui studiu.

Vitamina D influenţează ADN-ul uman prin intermediul unor structuri numite „receptori de vitamina D”, care se conectează în locuri specifice ale genomului uman. Cercetătorii au realizat o hartă a acestor locuri şi au identificat peste 200 de gene influenţate direct de aceşti receptori, informează doctorulzilei.ro.

Carenţa de vitamina D este un cunoscut factor de risc pentru declanşarea rahitismului şi, potrivit unor dovezi recente, stimulează declanşarea unor maladii imunitare, precum scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi diabetul de tipul 1, dar şi anumite tipuri de cancer şi chiar demenţă.


 

×
Subiecte în articol: medici aparitie boli
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close