Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul care a montat primul inel gastric în România rupe tăcerea. „Poate fi necesară scoatearea lui dacă...”

Medicul care a montat primul inel gastric în România rupe tăcerea. „Poate fi necesară scoatearea lui dacă...”

Medicul care a montat primul inel gastric în România rupe tăcerea. „Poate fi necesară scoatearea lui dacă...”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Mar 2018   •   17:48

Riscurile unei operaţii la stomac nu sunt de nebăgat în seamă. Doctorul Cătălin Copăescu a dat startul acestor intervenţii în România. Medicul a efectuat prima operaţie de micşorare a stomacului cu inel gastric ajustabil pe cale laparoscopică în anul 2002.

Acesta a explicat că inelul nu trebuie schimbat la un interval de timp, aşa cum se vehiculase. Specialistul avertizează însă că deşi sunt destul de rare, complicaţii pot să apară la orice pacient care nu respectă indicaţiile după operaţie.

„Inelul nu trebuie schimbat niciodată, dar trebuie ca pacientul să se prezinte la control anual, toată viaţa. Dacă se constantă în urma investigaţiilor că există modificări sau suferinţe poate fi necesară scoatearea sa. De asemenea, se impun restricţii în ceea ce priveşte orice administrare a medicamentelor iritante gastric”, a declarat dr. Cătălin Copăescu, potrivit Click!.

×
Subiecte în articol: medic România
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close