x close

Medic celebru: Vreţi să vă feriţi de coronavirus? "Uitaţi de măştile de protecţie, ajută la răspândirea virusurilor"

de M.Z.    |    12 Feb 2020   •   13:07
Medic celebru: Vreţi să vă feriţi de coronavirus? "Uitaţi de măştile de protecţie, ajută la răspândirea virusurilor" 418 Foto: pexels.com

Un medic celebru, care consiliază mai multe companii aviatice, spulberă tot ce ştiam până acum despre măştile de protecţie. Cu alte cuvinte, nu vă puneţi speranţa în ele.

În plină epidemie de coronavirus, doctorul atrage atenţia că măştile de protecţie nu sunt, de fapt, atât de eficiente cum se spune, ba chiar afirmă că pot ajută la crearea unui mediu prielnic virusurilor, potrivit bloomberg.com.

„Există dovezi limitate despre beneficiile măştilor de protecţie. Ele ajută persoanele bolnave, care se simt rău pentru a nu răspândi virusul în jurul lor şi a proteja, astfel, alţi oameni. Însă, purtarea acestor măşti tot timpul nu este eficientă. Ele creează un mediu de dezvoltare pentru virusuri, pentru că devin îmbâcsite. Mai ales atunci când se umezesc, ele pot ajuta la proliferarea virusurilor”, atrage atenţia medicul David Powell, consilier medical al IATA (Asociația Internațională a Transportului Aerian).

În concluzie, spune medicul, măștile, la fel ca și mănușile chirurgicale, sunt utile împotriva răspândirii microbilor, dar mai puțin în stoparea acestora. 

Cea mai bună soluţie de a evita intrarea în contact cu un virus este spălarea frecventă pe mâini.
 

Citeşte mai multe despre:

masti de protectie virus coronavirus David Powell
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati