Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Renică Diaconescu: Numărul accidentelor vasculare și al deceselor a crescut semnificativ

Medicul Renică Diaconescu: Numărul accidentelor vasculare și al deceselor a crescut semnificativ

Medicul neurolog Renică Diaconescu a declarat că, în plină pandemie de coronavirus, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de accidente vasculare, dar și de decese.

Medicul Renică Diaconescu: Numărul accidentelor vasculare și al deceselor a crescut semnificativ
Sursa foto: Hepta
07 Mai 2020   •   12:30

"Într-adevăr, bolnavii cronici nu se mai deplasează la spital, avem mari probleme cu ei pentru că la majoritatea dintre ei trebuie să schimbăm tratamentul sau să-i vedem la cel puţin trei luni. Mulţi dintre ei au şi acte de prelungire a stării de handicap... probabil că astea se vor rezolva.

Problema este că numărul accidentelor vasculare a crescut, şi numărul morţilor, faţă de anul trecut, a crescut. S-a agravat patologia în accidentele vasculare, mai ales hemoragice, şi parcă sunt din ce în ce mai complicate. Nu ştim dacă au sau nu şi o infecţie pe care noi nu o detectăm. E doar o presupunere.

Faţă de anul trecut, am o creştere a accidentelor vasculare şi a deceselor de 15%. Într-o zi, la morga spitalului erau 17 morţi, din tot spitalul. Un număr extraordinar de mare, niciodată nu am avut un număr atât de mare de decese într-o zi, adunate din toate secţiile", a explicat dr. Renică Diaconescu pentru dcnews.

×
Subiecte în articol: renica diaconescu
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close