Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mesaj-șocant al nutriționistului Mihaela Bilic: Nu vă izolați copiii dacă au puțină febră și le curge nasul!

Mesaj-șocant al nutriționistului Mihaela Bilic: Nu vă izolați copiii dacă au puțină febră și le curge nasul!

Mesaj-șocant al nutriționistului Mihaela Bilic: Nu vă izolați copiii dacă au puțină febră și le curge nasul!
25 Ian 2019   •   13:37

În timp ce Ministerul Sănătății a decis suspendarea cursurilor școlilor pentru a feri elevii să ia gripă unul de la celălalt, nutriționistul Mihaela Bilic le recomandă părinților să nu-și izoleze copiii, în cazul în care au simptome ușoare de răceală.

"Din păcate, colectivitatea presupune acest risc de îmbolnăvire. Dar nu-i putem transforma în omuleți sub un clopot de sticlă. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri și agenti infecțioți, pentru ca organismul să capete rezistență. Doar în cazurile grave, îi vezi că nu se mai ridică din pat, nu au chef de joacă. Cât timp e vorba doar de puțină febră și cursul nasului, nu-i izolați. În alte țări, la capitolul grădinițe, în Germania, o țară cu o climă rece, cel puțin spre nord, acei copii, indiferent că sunt cu mucii la nas și afară e frig și ploaie, ei sunt scoși afară să se joace. Copilul trebuie ținut în colectivitate și lăsat să aibă un ritm al vieții extrem de activ, decât să-l transformi într-un copil bolnăvicios, izolat acasă," explică Mihaela Bilic, pentru Digi24.

Un număr de 35 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ultima persoană care a murit din această cauză este un bărbat de 40 de ani din Argeş, confirmat cu virusul gripal A.

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close