Nutriționiștii susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Tot aceștia au făcut şi câteva recomandări cu privire la ce trebuie să mâncăm dimineața pentru a ne menține în formă.
Dacă până nu demult era recomandat să servim micul dejun singuri, ca împăraţii, din cauza stilului nostru de viaţă actual agitat şi pe repede înainte, acesta rămâne o masă secundară.
Însă nutriţioniştii recomandă să nu sărim peste micul dejun. Tot aceștia ne spun şi ce trebuie să mâncăm pentru a ne menține în formă şi pentru a avea energie pe parcursul întregii zile.
"Sunt trei lucruri foarte importante pe care trebuie să la conţină, în primul rând carbohidrați cu absorbție lentă, cu indice glicemic redus, adică integral. Covrigul nu face parte din această categorie de carbohidrați integrali, însă, cerealele integrale, de ovăz, de grâu, fulgii de ovăz, de grâu, de hrişcă şi pâinea integrală de secară, de graham face foarte bine pentru prima masă a zilei.
Citeşte şi: "Urzici dacice" și "urzici ortodocse", vândute de români în piețe, virale pe internet. Cât costă un kilogram
Dimineața pâinea nu îngrașă, cine ne ajută foarte mult până în masa prânzului.
Pe lângă aceste elemente se potrivește proteina. Când ținem post alegem o proteină vegetală respectiv boabe de fasole, humus, să nu uităm nici de avocado, de măsline sau de brânza tofu, iar dacă nu ţinem post rămânem cu ou, cu brânză, cu un pic de cașcaval, unt, carne, peşte. Al treilea lucru sunt vitaminelele şi mineralele; fie legume atunci când vine vorba de sandviș, sau zacuscă şi vinete şi fructele în cerealele cu lapte", a declarat Laura Ene, medic nutriţionist, în direct pentru Antena 3 CNN.