Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum este falsificată mierea din magazine. Nici profesioniştii nu o pot identifica

Cum este falsificată mierea din magazine. Nici profesioniştii nu o pot identifica

Cum este falsificată mierea din magazine. Nici profesioniştii nu o pot identifica
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   14:22

Mierea este considerată un aliment natural și sănătos întrucât este prelucrată de albine din polenul florilor. Din păcate, în goana după profit unii apicultori își păcălesc clienții și vând miere contrafăcută. Procedeele sunt foarte simple iar produsul apicol falsificat nu poate fi recunoscut nici de profesioniști, scrie super-hrana.ro.

Ați auzit de câțiva ani de miere contrafăcută și vă întrebați probabil cum se poate falsifica acest produs apicol. De asemenea, ați auzit de o serie de teste prin care puteți depista produsele mincinoase. Din păcate, acele teste sunt influențate de anumiți factori care vă pot induce mai rău în eroare și mai grav este faptul că nici profesioniștii nu își dau seama când mierea este falsificată.
Miere cu sirop

"Siropurile, vorbim de glucoză sau fructoză sunt foarte ieftine. Așadar, un apicultor cu un număr mic de stupi, zece să zicem obține 200 de kilograme de miere, mai investește în alte 100 de kilograme de sirop, le amestecă în afara stupului și obține 300 de kilograme. Acesta este un procedeu, făcut cu bună știință", a explicat pentru Super-Hrana.ro apicultorul Adrian Ivașcu, din județul Argeș.

Citeşte articolul integral pe super-hrana.ro.

×
Subiecte în articol: miere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close