Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mihaela Bilic avertizează: ”Cireșele îngrașă teribil!” - Fructele care sunt bombă calorică

Mihaela Bilic avertizează: ”Cireșele îngrașă teribil!” - Fructele care sunt bombă calorică

E sezonul cireșelor, mulți dintre noi le preferăm, însă medicii trag un semnal de alarmă cu privire la cantitatea pe care o consumăm zilnic.

Mihaela Bilic avertizează: ”Cireșele îngrașă teribil!” - Fructele care sunt bombă calorică
de Andreea Cigolea    |    14 Iun 2021   •   10:22

Dr. Mihaela Bilic ne atenționează și ne spune să avem grijă la câte cireșe mâncăm pentru că aceste fructe se află în topul celor care îngrasă.

Motivul este cantitatea ridicată de zahăr pe care aceste fructe o conțin.

”Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice. Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate.

Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte.

Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” spune medicul Mihaela Bilic.

Beneficiile cireșelor

1. Cireșele sunt pline de antioxidanți 
Cireșele sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acești paznici ai corpului celular încetinesc imbătranirea și elimină bolile cronice-inclusiv bolile cardiace, cancerul, Alzheimer, diabetul zaharat și obezitatea. 

2. Protejează împotriva diabetului 
Efectul antiinflamator al cireșilor vă ajută să vă mențineți sănătatea; dar, mai mult, cireșele sunt mai mici decât multe fructe pe indicele glicemic. Asta înseamnă că nu declanșează spikes și accidente în nivelul glicemiei și al insulinei. Acest lucru le face pe ambele de protecție împotrivă diabetului zaharat, și important pentru gestionarea condiției, dacă aveți deja. 

3. Un somn sănătos 
Cireșele sunt una din puținele surse de melatonină naturala, un hormon care ajută să vă controlați ciclurile de somn. Un studiu efectuat pe bărbați și femei cu insomnie a constatat că, comparativ cu un placebo, un pic de suc de cireș de dimineață și din nou cu o oră pană la două ore înainte de culcare au crescut timpul de somn cu o oră și 24 de minute. 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic cirese pepene
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close