Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mihaela Bilic desființează toate miturile despre slăbit și alimentație sănătoasă: „Nu trebuie să mâncăm decât când ne este foame, atât!”

Mihaela Bilic desființează toate miturile despre slăbit și alimentație sănătoasă: „Nu trebuie să mâncăm decât când ne este foame, atât!”

Mihaela Bilic desființează toate miturile despre slăbit și alimentație sănătoasă: „Nu trebuie să mâncăm decât când ne este foame, atât!”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
07 Noi 2017   •   15:46

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică ce înseamnă, cu adevărat, alimentația sănătoasă, dar vorbește și despre problema kilogramelor în plus.

„Mâncarea înseamnă supraviețuire, dar nu înseamnă boală. Faptul că ne este atrasă atenția asupra mâncării, poate fi chiar păgubos pentru că ne îndepărtează de alte aspecte ale vieții noastre și atunci ne focusăm prea mult pe mâncare. Creierul nostru nu știe să facă diferența despre „sănătos” sau „mai puțin sănătos”. Noi nu avem nevoie de medic nutriționist să ne spună ce avem voie să mâncăm. Singura noastră preocupare ar trebui să fie să identificăm lucrurile comestibile, pentru că mâncarea înseamnă viață”, spune medicul Mihaela Bilic.

Medicul nutrițioist ar trebui să intervină în momentul apariției unei bloi, atunci când trebuie prescris un regim sau în momentul în care apar kilogramele în plus.

„Mâncarea toată este sănătoasă, însă când vorbim de o boală, atunci trebuie să vină un medic și să te ajute să faci alegerile pentru că organismul tău nu mai poate funcționa pe instinct. Sau când este vorba de kilogramele în plus. Dar asta nu înseamnă că am mâncat neapărat nesănătos, ci că am mâncat prea mult. Și atunci trebuie să ne ferim de un lucru care a devenit absurd de prezent în viața noastră”, spune medicul Mihaela Bilic.

Medicul mai arată și o altă cauză a acumulării kilogramelor în plus, și anume stresul. „În prezent, suntem din ce în ce mai stresați, cu mai multe exigențe care ni se impun. Și stresul acesta psihic ne crează nevoia de a compensa cu mâncare un disconfort. Și atunci se spune că problema kilogramelor în plus este o problemă a sufletului”, a explicat Mihaela Bilic, într-un interviu acordat pentru doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: slabit mituri medic mihaela bilic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close