Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Mihai Craiu, despre cele trei elemente obligatorii în tratamentul unui copil bolnav: "Categoric nu trebuie să faceți asta!"

Medicul Mihai Craiu, despre cele trei elemente obligatorii în tratamentul unui copil bolnav: "Categoric nu trebuie să faceți asta!"

Cunoscutul medic pediatru, Mihai Craiu, a explicat care sunt pașii pe care părinții trebuie să îi respecte în momentul în care copilul se îmbolnăvește.

Medicul Mihai Craiu, despre cele trei elemente obligatorii în tratamentul unui copil bolnav: "Categoric nu trebuie să faceți asta!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    02 Dec 2022   •   22:00

"Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții.

Părinții acestor copii sunt îngrijorați și există o evidentă discrepanță între maladia copiilor și abordarea practică a acestora în diversele servicii medicale din Europa și SUA.

Dar ce este comun, în toate protocoalele care se referă la tratamentul bronșiolitei la domiciliu, sunt aceste 3 elemente:

1. Alăptarea respectiv folosirea formulei adecvate de lapte, la copiii ce nu pot fi alăptați, este PRINCIPALUL tratament.

2. Nasul trebuie desfundat cu apa de mare sau ser fiziologic.

3. Nu se folosesc medicamente la copiii atât de puțin bolnavi încât pot fi tratați acasă!!

Dacă a fost consultat de medic și a fost trimis acasă, copilul dumneavoastră nu are nevoie de medicamente inhalatorii.

CATEGORIC nu are nevoie de adrenalină nebulizată... si nici de ventolin, Flixotide sau orice alt medicament antiastmatic", scrie medicul pediatru Mihai Craiu pe o rețea socială.

Bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții. Părinții acestor copii sunt...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Vineri, 2 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu bronșiolită
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close