Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătății, procedură de carantinare a pacienților asimptomatici în hotel

Ministerul Sănătății, procedură de carantinare a pacienților asimptomatici în hotel

Ministrul Sănătăţii lucrează la o procedură prin care pacienţii confirmați cu coronavirus, dar asimptomatici, vor putea fi carantinaţi în hoteluri sau în alte spaţii. Medicul Rodica Tănăsescu spune că scopul nu este de a îngriji aceşti pacienţi, ci de a limita împrăştierea virusului la cei aflaţi la risc.

Ministerul Sănătății, procedură de carantinare a pacienților asimptomatici în hotel
Sursa foto: Hepta
22 Apr 2020   •   15:33

Ministerul Sănătăţii anunţă că lucrează deja la o procedură în acest sens. Un medic infecţionist sau unul de familie ar putea monitoriza starea de sănătate a persoanei asimptomatice.

„Mâine (joi – n.r.) sperăm să avem o procedură şi să o validăm, încă nu e dat drumul, încă avem capacitate în spitale (...) Sunt variante, fie spitalele COVID să aibă extensie în spaţiile de carantină şi tot ei să facă monitorizarea, fie cu medicii de familie, sunt mai multe discuţii, dar deocamdată nu s-a decis”, a declarat dr. Nicolae Dragoş Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică modul în care această carantinare ar putea fi făcută.

„Formele uşoare şi medii merg până în 5.000 – 5.500. Sunt momente în care evaluăm fiecare caz în parte, şi în momentul în care fiecare unitate spitalicească decide că nu are niciun pericol de a fi trecut în acest tampon sau sub supraveghere înainte de a fi trecuţi la domiciliu, atunci vom face şi acest pas”, a spus Tătaru.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății carantină
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close