Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Florian Bodog, prima reacţie după dosarul CNAS

Ministrul Florian Bodog, prima reacţie după dosarul CNAS

Ministrul Florian Bodog, prima reacţie după dosarul CNAS
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    01 Sep 2017   •   13:42

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că în timpul mandatului său toleranţa la suspiciunile de corupţie este zero, motiv pentru care i-a propus premierului Mihai Tudose să-l elibereze din funcţie pe șeful CNAS, Marian Burcea, care a fost reţinut de procurorii DNA.

”Dl preşedinte (al CNAS – n.r.) Burcea a fost numit la propunerea ministrului Sănătăţii de către premier. La fel, la propunerea ministrului Sănătăţii a fost eliberat astăzi (vineri – n.r.). Am propus preluarea atribuţiilor de preşedinte de către dl. vicepreşedinte Vulcănescu. Vreau să precizez că în timpul mandatului meu există toleranţă zero pentru orice suspiciune legată de corupţie. Acesta este motivul pentru care astăzi, împreună cu dl. prim-ministru, am luat această decizie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

El a mai spus că nu poate declara mai mult, deaorece este declanşată o anchetă.

Marian Burcea a reţinut, alături de alte 13 persoane, în dosarul privind decontările ilegale. Burcea este suspectat de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florian Bodog CNAS coruptie
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close