Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, explicații privind solicitarea retragerii acreditărilor pentru cele două spitale din țară: „Am găsit multe neconformități”

Ministrul Sănătății, explicații privind solicitarea retragerii acreditărilor pentru cele două spitale din țară: „Am găsit multe neconformități”

Ministrul Sănătății, explicații privind solicitarea retragerii acreditărilor pentru cele două spitale din țară: „Am găsit multe neconformități”
01 Apr 2019   •   18:45

Scandal uriaș în urma deciziei ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de a cere retragerea acreditării pentru două spitale mari din ţară, după ce a găsit dezastru în urma unor controale. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cunoscut până acum câţiva ani drept Spitalul Groazei, şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

„Am găsit multe neconformități și lucruri care nu mi-au plăcut. Dar nu este vorba de ce îmi place mie, ci de a respecta legea. Tocmai de aceea am dat un termen. În Târgu Jiu mă voi întoarce peste o lună, iar în Ploiești la fel. Dacă aceste lucruri nu se vor îndrepta, atunci voi propune reevaluarea aplicării standardelor de calitate în aceste spitale. Aceste spitale au fost acreditate în ciclul I de acreditare, care presupune verificarea, evaluarea calității îngrijirilor și probabil în momentul în care au fost acreditate standardele erau conforme, dar acum în niciun caz”, a afirmat Sorina Pintea la Antena 3. 

Citiți și Ministrul Sănătăţii va propune retragerea acreditării spitalelor judeţene de urgenţă din Târgu Jiu şi Ploieşti

„Nu am discutat decât cu managerul de la Târgu Jiu. Cu cel de la Ploiești nu pentru că era târziu și nu am vrut să deranjez. Explicațiile sunt nu avem bani, nu avem fonduri suficiente. Din punctul meu de vedere, este o lipsă de implicare pentru că sunt foarte multe lucruri care se pot face fără a fi nevoie de bani. De exemplu, aplicarea unui protocol sau a unei proceduri”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Sorina Pintea a declarat că dorește să propună reevaluarea unor standarde și că va sesiza Agenția Națională de Management a Calității în Sănătate.

„Eu vreau să propun reevaluarea unor standarde. Eu voi sesiza A.N.M.C.S. E un atribut al Ministerului Sănătății și mă voi folosi de acest atribut”. 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close