Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: Investim în aparatura medicală, însă e absolut necesar să investim în specialiști

Ministrul Sănătății: Investim în aparatura medicală, însă e absolut necesar să investim în specialiști

Ministrul Sănătății: Investim în aparatura medicală, însă e absolut necesar să investim în specialiști
12 Mar 2019   •   13:52

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că ministerul pe care îl conduce va investi în aparatura medicală, fiind absolut necesar să fie, totodată, încurajată şi pregătirea resursei umane.

Sorina Pintea a participat luni la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, la conferinţa de lansare a proiectului "Dă o şansă vieţii - Program naţional de îngrijire a gravidei şi copilului", prilej cu care a fost lansată prima etapă a acestui proiect, prin intermediul căruia se asigură sprijinul necesar pentru derularea programelor de îngrijire ale mamei şi copilului.

În această etapă, vor fi organizate workshop-uri la nivelul celor opt regiuni, cu reprezentanţii spitalelor care au în structură secţii sau compartimente de obstetrică-ginecologie, pentru a fi stabilită metodologia de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce prenatal şi procedurile de lucru care vor fi implementate în etapa a II-a proiectului, a precizat un comunicat al MS.

"Aşa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizată licitaţia demarată în 2018 pentru achiziţia a 1.000 de incubatoare pentru dotarea tuturor unităţilor sanitare din România care au în structură maternităţi. De asemenea, va continua dotarea cu aparatură imagistică de înaltă performanţă a secţiilor de neonatologie şi ginecologie. Investim în aparatura medicală, însă este absolut necesar să încurajăm pregătirea resursei umane, să investim în specialişti, pentru că doar aşa vom reuşi să îmbunătăţim serviciile acordate gravidelor şi copiilor", a declarat Sorina Pintea.

De asemenea, în această etapă a proiectului, se vor dezvolta, la nivel naţional, ghiduri de intervenţie, informare, educare, nediscriminare şi conştientizare în rândul femeilor privind importanţa controalelor medicale prenatale.

"Activităţile din acest proiect vor duce la o îmbunătăţire a serviciilor medicale destinate gravidelor şi copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor Ministerului Sănătăţi pentru mamă şi copil", a mai declarat Sorina Pintea, citată de comunicatul MS.

Proiectul lansat luni este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, cod apel "POCU 4.9" şi are ca scop creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii în toate cele 8 regiuni ale ţării.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorina Pintea Ministrul Sanatatii
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close