Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: Legea vaccinării a fost o aventură pentru cei care au lucrat la ea. Am primit ameninţări

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării a fost o aventură pentru cei care au lucrat la ea. Am primit ameninţări

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării a fost o aventură pentru cei care au lucrat la ea. Am primit ameninţări
Sursa foto: Foto: Facebook/Florian Bodog
24 Oct 2017   •   12:10

Legea vaccinării a fost o aventură pentru toţi cei care au lucrat la ea, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a mărturisit că a primit şi unele ameninţări.

"Legea vaccinării a fost o aventură pentru toţi care au lucrat la ea. După cum ştiţi, a fost foarte multă presiune publică asupra echipe din minister care a lucrat. După cum aţi văzut ieri, legea a fost adoptată cu 99,9%, pentru că am avut o singură abţinere şi 99 de voturi", a spus demnitarul, cu prilejul deschiderii celei de-a VI-a ediţii a Aspen Healthcare Forum.

Întrebat, în context, dacă a primit ameninţări, ministrul a răspuns: "Am primit ameninţări şi azi noapte pe Facebook, am primit tot felul de înjurături şi le-am mulţumit şi le-am urat la fel".

Pe de altă parte, el a spus că nu sunt cazuri de gripă raportate şi identificate în ţară.

"Prima parte de doze de vaccin (n.r. antigripal) au sosit sau este deja semnat contractul pentru cantitatea mică de vaccin pe care am achiziţionat-o conform procedurilor de achiziţie româneşti, iar cantitatea de peste un milion de doze, din câte ştiu eu, urmează să sosească la mijlocul lunii noiembrie. Nu suntem în întârziere. Vaccinarea va începe la sfârşitul acestei luni aşa cum a fost recomandarea OMS. Potrivit OMS, trebuie să începem la sfârşitul lunii octombrie - mijlocul lunii noiembrie. Până la momentul de faţă, nu există cazuri de gripă raportate identificate în România", a afirmat ministrul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close