Ministrul Sănătăţii: Nu ştim numărul celor care au nevoie de transplant și nu avem o prioritizare a pacienţilor

de S.T.    |    01 Aug 2018   •   16:25
Ministrul Sănătăţii: Nu ştim numărul celor care au nevoie de transplant și nu avem o prioritizare a pacienţilor Foto: captură Antena 3

Nu se cunoaşte numărul exact al bolnavilor care au nevoie de transplant şi nici nu există încă o prioritizare a pacienţilor în funcţie de urgenţă sau de înscrierea pe listă, susţine ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, precizând că nici măcar directorul Agenţiei Naţionale de Transplant nu cunoaşte aceste date.

„Nu cunoaştem o cifră exactă cu numărul exact de bolnavi care necesită transplant. (...) Există aceste registre care sunt pe fiecare centru în parte. Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, deşi are atribuţii în fişa postului să cunoască aceste date, nu are acces la aceste date. Da, şi mie mi se pare ciudat. Am primit un raport din partea noii conduceri, în care mi se prezintă succint probleme, urmând să finalizeze raportul Corpul de Control. Odată cu acest raport, noua conducere a venit şi cu o propunere de modificare a ordinului de înfiinţare a instituţiei”, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu ocazia prezentării bilanţului la şase luni de mandat.

Pintea a precizat că încă nu există o prioritizare a pacienţilor în funcţie de urgenţă sau de înscrierea pe listă, însă se vor lua măsuri până la adoptarea Legii transplantului.

Parteneri
x close