Antena 3 Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: Vaccinul tetravalent va fi disponibil de pe 28 februarie

Ministrul Sănătății: Vaccinul tetravalent va fi disponibil de pe 28 februarie

24 Feb 2017   •   14:36
 Ministrul Sănătății: Vaccinul tetravalent va fi disponibil de pe 28 februarie

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma să fie distribuit în toată ţara din 28 februarie, în timp ce pentru vaccinul hexavalent contractul va fi semnat săptămâna viitoare şi a primit garanţii că preţul de la licitaţia anulată va fi păstrat, scrie news.ro.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost întrebat de către jurnalişti, în timpul unei vizite la Arad, vineri, despre situaţia vaccinurilor tetravalent şi hexavalent, spunând că primul va fi distribuit peste câteva zile.

”Pentru tetravalent am semnat acum două zile (miercuri - n.r.) şi va intra săptămâna viitoare, dacă nu greşesc, pe data de 28 are termenul de livrare, va intra în toată ţara. Vaccinul hexavalent, aşa cum ştiţi, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat şi am ales varianta legală de a anula contractul şi am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Bodog.

Vaccinul tetravalent este vaccinul împotriva difteriei, a tetanosului, a tusei convulsive şi împotriva poliomielitei şi se administrează conform noii scheme de vaccinare copiilor în vârstă de șase ani.  

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close